Mikä on hyvä hyväntekeväisyyskohde?

Haluaisin lahjoittaa hyväntekeväisyyteen rahaa. Kaikenlaisesta auttamisesta tulee aina hyvä mieli. Minua on kuitenkin askarruttanut, meneekö kaikki hyväntekeväisyyteen lahjoittamani rahat vain järjestöjen byrokratian pyörittämiseen? Miten iso osa lahjoitetusta rahasta oikeasti päätyy perille? Mikä olisi paras paikka rakkaille rahoilleni? Uskon, että monet hyväntekeväisyysjärjestöt toimivat tehokkaasti, mutta asian selvittäminen ei ole kovinkaan helppoa.

Kymmenen euron kuukausittaista kohtaloa mietittyäni päädyin seuraavaan ratkaisuun

Laitan 10€ joka kuukausi lukijan ehdottamaan hyväntekeväisyyskohteeseen, pyydän ehdottajaa lahjoittamaan saman summa tähän hyväntekeväisyyskohteeseen. Kirjoitan blogiin näistä hyväntekeväisyyskohteista ja selvitän mitä järjestö saa tuolla 20€ aikaan.

Eli sinä saat päättää mihin minä lahjoitan rahani ja sitoudut samalla lahjoittamaan tuon saman summan itse samaan kohteeseen. Toivon ehdotuksia tulevan enemmän kuin yksi jokaista kuukautta kohden ja jos näin käy, valitsen ehdotuksista omasta mielestäni tärkeimmän kohteen.

Toivon todella tämän hankkeen onnistuvan. Ehdotuksia hyväntekeväisyyskohteista voitte laittaa osoitteeseen pihimies.info@gmail.com tai kommentti kenttään.

 

 

10 vastausta artikkeliin “Mikä on hyvä hyväntekeväisyyskohde?”

 1. Itse osallistun joka vuosi tähän keräykseen, suosittelen! https://joulupuu.org/ Joululahjoja lapsille jotka ovat lastensuojelun kohteina, huostaanotettuina, sijaisperheessä, lastenkodeissa tai muutoin vähävaraisen perhetilanteen vuoksi jäisivät ilman Joulupukin tuomisia.

  1. Pari tuttuani on ollut vapaaehtoisena tässä. Tämä pitää ehdottomasti laittaa harkintaan Joulukuulle.

 2. Kiva.org, lainoja kehitysmaiden pienyrittäjille. Lainat hajautettu 25usd osiin.

  1. Tätä on ehdottanut myös sähköpostin kautta pari kaveria. Yllätyin, etten ole aikaisemmin törmännyt tähän järjestöön. Erittäin mielenkiintoinen malli. Vastikkeellinen raha saattaa toimia vastikkeetonta tehokkaammin. Tämä on saanut jo kolme ääntä ja itseäni malli kiinnostaa, joten ylitän heti kuukausibudjettini 12-13€:lla ja rahoitan Kiva.orgissa yhtä lainaa 25 dollarilla. Tästä tulee postausta loppuviikosta.

  1. Kiitos ideasta. WWF:stä tulee mieleen usein vain uhanalaisten eläimien suojelu, mutta pääpaino taitaa kuitenkin olla ympäristönsuojelussa. Tämän järjestön kulurakenteita ja muuta olisi mielenkiintoista tutkia. Tästä voisin kirjoittaa joku kuukausi. Ilmastonmutos pelottaa ainakin itseä.

 3. Hmm… vaikea kysymys! Itse olen miettinyt tätä samaa joka vuosi. Mitäpä jos säästäisit jouluun saakka tuon summan ja ostaisit joululahjan kuntasi vähävaraisten perheiden lapsille? Omassa kunnassani on ollut joka vuosi ostoskeskuksessa joulukuusi, jossa vähävaraisten perheiden lapset ovat saaneet toivoa joululahjaa. Lahjan voi laittaa kuusen alle. Tämä toki on ”materialistista” hyväntekeväisyyttä, mutta on se joulu jotenkin sellaista aikaa, että itse mielelläni annan joulumieltä lapsille tällä tavoin…

  1. Kuten vastasin jo Osinkokuninkaalle, niin tämä on mielestäni hieno idea. Pitää toteuttaa tämä tänä jouluna.

 4. Oma ehdotukseni;

  Luonnonperintösäätiö
  http://www.luonnonperintosaatio.fi/fi

  Metsien suojelua siis, ja tänä vuonna lahjoituksella olisi enemmän vaikuttavuutta;
  ”Juhlavuoden kunniaksi Suomen valtio on luvannut suojella maillaan saman pinta-alan, jonka säätiöt ja muut yksityiset tahot (myös yksityishenkilöt) suojelevat omillaan ilman valtiolta saatavaa korvausta.[–]Kun lahjoitat nyt Luonnonperintösäätiölle saa luonto kaksinkertaisen hyödyn! Juhlavuoden kampanjan ansiosta esimerkiksi 10 eurolla suojeletkin 40 m2, kun normaalisti 10 eurolla saa suojeluun 20 m2 metsää Luonnonperintösäätiön kautta.”

  Olen testamentannut omaisuudestani 10 000 € Luonnonperintösäätiölle, joten hyvin voisin lahjoittaa vähän jo elävänäkin.

  1. Tämäkin kohde on mielenkiintoinen. Tämä varmasti parantaisi Suomen metsien hiilitasetta ja parantaa taatusti ulkoilumahdollisuuksia. Metsässä sielu rauhoittuu välittömästi. Olen toisaalta myös sitä mieltä, että talousmetsiäkin voi käyttää kestävällä ja pysyvällä tavalla ilmastonmuutoksen torjuntaan. Nämä talousmetsätkin kasvavat Suomessa 60-100 vuotta. Rakentamalla tuosta talousmetsästä, vaikka hirsitaloja, nämä hirsitalotkin sitovat hiiltä vuosikymmenien ajan. Luontopolku ja metsäfanina tätä pitää kuitenkin harkita. 2017 loppuun mennessä voisimme siis pelastaa sinun ja Suomen valtion kanssa 80m2 metsää. Ei kuitenkaan vielä nyt syyskuussa.

Kommentit on suljettu.