Lupaukset ja tavoitteet vuodelle 2018

Monet tekevät uudenvuodenlupauksia. Minäkin ajattelin tehdä omani. Mielestäni on hyvä pysähtyä miettimään vähintään kerran vuodessa mihin suuntaan elämäänsä haluaisi viedä. Viime vuonna tekemäni lupaukset toteutuivat melko hyvin ja osasta tuli rutiineja, jotka ovat parantaneet oloani.

Tälle vuodelle tein seuraavat lupaukset:

-Luen vähintään yhden kirjan kuukaudessa, jossa opin jotain uutta. Kirjallisuus tulee koostumaan tänä vuonna lapsen kasvatuksesta, viljelystä, johtamisesta, myymisestä, markkinoinnista ja sijoittamisesta. Jos sinulla on näistä aihealueista hyviä lukuvinkkejä, niin ne otetaan mielellään kommenttikentässä vastaan.

– Liikun vähintään neljä kertaa viikossa. Näistä kerroista kaksi on aamulla, yksi päivällä ja 1 illalla. Vauvan isänä iltaisin ei raaski käydä liikkumassa, kuin yhtenä iltana ja olen todennut, että aamuliikunta piristää valtavasti koko päivän. Vaikeinta on aloittaminen, mutta tästä on jo nyt muodostumassa rutiini.

– Joka torstai syödään kynttilänvalossa. Tätä voin suositella kaikille. Rauhoittaa ruokailuhetken ja tekee siitä aivan erilaisen tapahtuman.

– Aion pitää n. kahden kuukauden mittaisen isyysloman tänä syksynä. Tämä lupaus vaatii paljon etukäteissuunnittelua, mutta tämän haluan todella toteutuvan.

-Vähintään kerran viikossa jonkun kaverin näkeminen. Lapsen myötä tuntuu, että näen kavereitani vähemmän, kuin haluaisin. Pitää siis ottaa itseään niskasta kiinni ja pitää kiinni ystävyyssuhteista.

-Elo-ja/tai syyskuussa syödään vain oman maan kasviksia. Hommasin jo isoisän naapurilta ”vanhaksi” jääneen kasvihuoneen ja aion kyntää perunalle, pavuille, salaatille ja sipulille peltoa mökille. Kasvihuoneeseen tulee ainakin kurkkua, chiliä, tomaattia, kesäkurpitsaa ja paprikaa. Kaikki vinkit otetaan mieluusti vastaan kommenttikenttään.

– 7000€ säästöön palkkatuloista. Palkkatuloista säästäminen on tänä vuonna vaikeampaa, kuin aikaisemmin. Vaimo on ainakin osan vuodesta kotihoidontuella ja minä pidän isyysvapaani. Osan vuotta taloutemme tulot ovat siis lähes täysin minun vastuullani. Säästösumma pysyy lähes edellisvuoden tasolla, koska pääomatuloja tulee vuokrasta ja osingoista viime vuotta enemmän.

Ovatko tekemäsi lupaukset pitäneet ensimmäiset viikot?