Raha tekee onnelliseksi

Tämä blogi kertoo rahasta, sijoittamisesta, säästämisestä ja onnellisuudesta. Ennen kaikkea blogi kertoo siitä, kuinka raha ja säästäminen tekevät onnelliseksi. Ajatus blogin kirjoittamiseen lähti vajaa vuosi sitten, kun kaverini kertoi nuoren asiakkaansa ostaneen puhelimen laturin osamaksulla. 19,90€ maksaneen laturin. Osamaksulla. Ihmiset eivät osaa käyttää rahaa. He haluavat kaiken tänään, eivätkä pysty säästämään etukäteen edes kahta kymppiä. Haluan antaa teille vinkkejä, miten saatte itse säästöön rahaa.

Loppusysäyksen blogin aloittamiselleni sain, kun löysin lapun, johon olin kirjoittanut uudenvuoden lupauksia. Lupauksista valtaosa ei ollut toteutunut. Tarvitsen jonkun jolle vastaan lupauksistani. Kirjoittamalla lupaukset julki, tulee ne myös helpommin toteutettua. Kirjoitan teille tavoista, joiden avulla uskon tulevani entistä onnellisemmaksi ja te lukijoina valvotte, että minä myös pidän kiinni lupauksistani.

 

Kuka on Pihimies?

-Olen 30-vuotias mies.

-Olen valmistunut muutama vuosi sitten yliopistosta.

-Asun vaimoni kanssa omistusasunnossa, josta toki omistamme vasta 22%.

-Kuluni (vastike, korot, ruoka, autoilu, laskut yms.) ovat olleet tänä vuonna keskimäärin 895€/kk

-Ansiotuloni nettona ovat olleet 2200€/kk

-Vuokratulot nettona ovat olleet 300,5€/kk

-Osinkoja ja osuusmaksuja olen tähän mennessä tänä vuonna saanut 606€ tililleni. Eli keskimäärin 86€/kk.

-Keskimäärin tililleni rahaa on siis kilahtanut 2586,5€/kk

-Omaisuuteni on 297 309€

-Velkaa minulla on 143 673€

– Nettovarallisuuteni on 153 636€

-Asuntolainojen lisäksi minulla ei ole muuta velkaa

-En ole ostanut tänä vuonna ainuttakaan tavaraa.

-Rakastan matkustelua. Teemme joka vuosi vähintään pari reissua.

-Tavoitteeni on siirtyä osa-aika eläkkeelle kolmen vuoden kuluttua.

22 vastausta artikkeliin “Raha tekee onnelliseksi”

 1. Sinullahan näyttävät olevan raha-asiat mallikkaassa kunnossa! Ja osa-aikaeläkkeelle kolmen vuoden kuluttua, ei voi muuta kuin hattua nostaa. Odottelen jo blogauksia sijoituksistasi ja strategiastasi sekä asuntosijoittamisesta, näitä on aina mukava lueskella.

  1. Kiitos! Tärkeintä on aloittaminen. Myös tässä bloggauksessa. Uutta kirjoitusta strategiasta tulee viikonlopun aikana.

 2. Tervetuloa talousbloggaajien iloiseen joukkoon! Kirjoittaminen toden totta auttaa tavoitteiden saavuttamisessa kun on omalla tavallaan alasti. Itselläni ainakin kaikki muuttunut huomattavasti järjestelmällisemmäksi blogini aloittamisen jälkeen.

  1. Juuri tätä minäkin tavoittelen. En ollut itseasiassa ennen ensimmäistä postausta aivan perillä itsekään varallisuudesta.

 3. Tulin vastavierailulle. Olet kyllä kaikin puolin kadehdittavassa tilanteessa rahallisesti, ja myös aika kaukana omasta tilanteestani.

  Jään seuraamaan kuitenkin, josko löytyisi jotain pieniä itselleni sopivia js toteutettavissa olevia vinkinpoikasia.

  1. Itse olet saanut nopeaan tahtiin kaikki velat maksettua pois! Toivottavasti saat tulevaisuudessa jonkin käyttökelpoisen vinkin.

 4. Vau, et ole ostanut yhtään tavaraa 7 kk aikana? Lasketaanko hammasharja? 😀

  Mielenkiintoinen blogi, jään seuraamaan.

  -Neiti Nuukailija

  1. Hammasharjoja mulla oli varalla pari. Ei mitenkään suunnitellusti siis. Oli vain kaupasta tarttunut mukaan joskus ”vieras” hammasharja. Nyt kun aloin asiaa oikein pohtimaan niin hammaslankaa olen kyllä ostanut. Mielestäni se menee kyllä budjetissa sinne päivittäistavara puolelle. 🙂

 5. Oho! Sulla on ikää saman verran mut nettovarallisuudessa häviän melkein 100t 😀

  Kyllä se säästäminen pitäis opettaa lapsille et ei oltais kolmekybäsinä vasta heräilemässä säästämiseen ja sijoittamiseen. Jään seurailemaan blogiasi.

  1. Säästäväisyyden olen varmasti saanut jo äidin maidossa, joten sillä tavoin olen onnekas. Velkaa minulla toki on myös melkoisesti, mutta ilman minkäänlaista velkavipua matka olisi paljon pidempi

  1. Varmasti jossain vaiheessa on myös historiasta postaus tulossa. Aluksi keskityn enemmän nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.

 6. Hei, oletko aloittanut sijoitusurakkasi minkälaisesta lähtökohdasta? Oletko saanut perintöä, ovatko vanhempasi säästäneet sinulle jonkinlaisen aloitusmunan vai ihan ”nollista” aloittanut?

  1. Vanhemmat säästivät meille sisaruksille, mutta niillä varoilla ostettiin kesämökki, jota en ole laskenut ollenkaan omaan varallisuuteeni. Mökkiä ei varmasti koskaan myydä, eikä se tuota mitään ja kulutkin ovat melko pienet. Ylioppilaslahjoja ja vastaavia olen saanut. Pari vuotta sitten sain isovanhemmaltani 3000 euroa. En siis ole aloittanut nollista, mutta valtavaa merkitystä nykyiseen varallisuuteen ei lahjoilla ole. Lähinnä merkitystä on sillä, että lahjaksi saadun 1000€ on aikanaan laittanut rahastoon, eikä mopoon. Aloittaminen on tärkeintä.

 7. Koko tämä korttitalo romahtaa kun vaimosi alkaa haluta lapsia 😉
  Siihen loppui pihistely…

  1. Olen juuri hetki sitten tullut isäksi. Katsotaan millaiseksi kustannukset muodostuvat. Tästä varmasti postausta tulevaisuudessa.

Kommentit on suljettu.